(0)

Valittuja novelleja, osa 1

audiobook


Maija ja Iikka pÀÀttÀvÀt lÀhteÀ ulos leikkimÀÀn; onhan kotona jostain syystÀ vÀhÀn ahdistava ja hiljainen tunnelma. Kodin murheet unohtuvat, kun Maija pÀÀttÀÀ osallistua kulmakunnan poikien juoksukilpailuun. Poikien suut loksahtavat auki, kun Maija juoksee yhtÀ kovaa kuin voittamaton Ville. Pian Maija saa arvoisan kunnianimen: stiiknafuulia! Ja niin myös Maija tuntee olonsa voittamattomaksi.

Vaan onko stiiknafuulian nimestÀ hyötyÀ, kun kotiin palaa vaatteet yltÀ pÀÀllÀ lumessa?

"Mahtisanan" lisÀksi ÀÀnikirja sisÀltÀÀ Teuvo Pakkalan novellit "HÀiritty jouluilo", "Valehtelijoita" sekÀ "Mari varkaissa". Kaikki novellit ovat Pakkalan "Lapsia" -kokoelmasta.

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elĂ€mÀÀ kuvaavista novelleista. HĂ€nen tyylinsĂ€ luokitellaan yleensĂ€ joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, nĂ€ytelmiĂ€ ja muistelmia.

Pakkala aloitti lÀÀketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jÀivÀt kesken. HÀn siirtyi työskentelemÀÀn lehtimiehenÀ, minkÀ myötÀ kirjoittamisesta tuli hÀnelle yhÀ merkityksellisempÀÀ. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.


Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Duration: