(70)

Valkoinen hehku

audiobook


Suomi 1938: murhataanko Kekkonen, kaapataanko valta?

Elokuussa 1938 neuvostokapteeni Helander odottaa teloitusta luostarin pihalla Espanjassa. Komennuskunnan johtajan silmissÀ on tuttu valkoinen hehku, jonka Helander on nÀhnyt ennenkin. Pian luoti kaataa hÀnet joukkohautaan.

Suomessa sisÀministeri Kekkonen tulee HÀmeenlinnan torille vastaanottamaan itsenÀisyyspÀivÀn juhlaparaatia, mutta pinnan alla kuohuu. Helanderin veli Uljas on saanut potkut asemapÀÀllikön virasta ja hautoo kostoa Kekkoselle. PÀÀkaupunkilehden toimittaja Ossi Koho ja valokuvaaja Sanna Rytkönen tutkivat oluttehtailijan pojan murhaa. Valpon ylietsivÀ Mujunen etsii saksalaisen asekauppiaan yksityissihteeriÀ ja salaisia papereita. Pankinjohtaja VÀhÀmÀen uusi autonkuljettaja taas nÀyttÀÀ kummallisen tutulta. HÀn hakee Espanjassa kadottamaansa valkohehkuista ryöstösaalista, yrittÀÀ palata menneeseen ja hautoo kostoa isÀnsÀ murhaajalle.

Tapani Baggelle tyypillinen musta huumori ja nerokkaat juonenkÀÀnteet kohtaavat etsivÀ Mujusen tutkimuksia seurailevan historiallisen dekkarisarjan ensimmÀisessÀ osassa.


Narrator: Juhani Rajalin
Duration: