(0)

Vandring

E-book


”Bebs’ aske kom ned i det fælles under grønsværen. Efter eget ønske. ’Åbent’, som hun sagde. Før det skete, tog jeg lidt af asken op af urnen og følte på den. Mellem fingrene. Som en apoteker. Fik lyst til at smage på den. Gjorde det ikke.”

I Finn Methlings radiohørespil ”Vandring” ser Mons tilbage på sit liv med Bebs, der døde for ti år siden. Hverdagsminder om samtaler, der dengang virkede så ligegyldige, får ny betydning nu, så mange år efter hendes død. Hørespillet er skrevet i 1991 og blev opført året efter af Radioteatret. På sin helt særegne måde formår Finn Methling at bruge elementer fra det klassiske hørespil fra 1950’erne til at beskrive dagligdagen såvel som livets dybere følelser i 1990’erne.

Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”Fornægteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var særligt kendt. Hans første scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opført på Det kongelige Teater, og efterfølgende blev Methlings stykker opført flere steder både i Danmark og i udlandet.