(251)

Viides vuodenaika

audiobook & e-book


”Sukupolvensa ansiokkain scifi- ja fantasiakirjailija.” - New York Times

”Teoksen maailman ja henkilökuvauksen syvyys saavat lukijan haukkomaan henkeÀÀn ja kokemaan, ettĂ€ nyt ollaan elĂ€mÀÀ suuremman kaunokirjallisuuden ÀÀrellĂ€.” - TĂ€htivaeltaja

ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ kotiin tullessaan Essun saa huomata, ettÀ hÀnen aviomiehensÀ on murhannut heidÀn poikansa ja siepannut heidÀn tyttÀrensÀ. Samoihin aikoihin Tyynimaan sydÀmessÀ repeÀÀ suuri punainen railo, joka syöksee sisuksistaan niin paljon tuhkaa, ettÀ se pimentÀÀ taivaan vuosiksi. Tai vuosisadoiksi.

Essun lÀhtee etsimÀÀn perheensÀ rippeitÀ kuolevassa, kuolettavassa maassa. HÀn ei vÀlitÀ, vaikka maailma hÀnen ympÀrillÀÀn hajoaisi. HÀn hajottaa sen vaikka itse, jos voi siten pelastaa tyttÀrensÀ.

Viides vuodenaika aloittaa Murtunut maailma -trilogian, jonka kaikki osat ovat saaneet scifi- ja fantasiakirjallisuuden Hugo-palkinnon.

N. K. Jemisin on ensimmÀinen kirjailija, jonka trilogian kaikki osat ovat saaneet arvostetun Hugo-palkinnon. HÀn on saanut myös muita fantasiakirjallisuuden palkintoja sekÀ MacArthur "Genius" Fellowshipin poikkeuksellisesta lahjakkuudesta omalla alallaan. Tuottelias Jemisin kirjoittaa fiktion lisÀksi feminististÀ ja rasisminvastaista blogia sekÀ kritiikkejÀ muun muassa New York Timesiin. HÀn asuu Brooklynissa, New Yorkissa.


Narrator: Outi Vuoriranta
Duration: