(259)

Viimeiset tanssiaiset

audiobook & e-book


Sukusaagan pÀÀtös

Piiritanssi-sarjan viimeinen osa kertoo laivanvarustajien kaupungista, jossa elÀmÀn tyyneyttÀ ravistelevat historian odottamattomat tapahtumat ja mutkikkaat ihmissuhdekuviot.

Tanssiaiset, naimakaupat ja liike-elÀmÀn haasteet vÀrittÀvÀt porvariperheen elÀmÀÀ uuden vuosisadan kynnyksellÀ historiallisessa Porissa. Aleksandran tytÀr Daalia on naimisissa Justinin kanssa, ja Kohlin kauppahuone ja sikuritehdas pitÀvÀt perheen kiireisenÀ. JÀlkikasvulla on kuitenkin omat suunnitelmansa tulevaisuuden varalle.

Kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin synkkÀ varjo hÀilyy kaiken yllÀ, mutta satamakaupungin asukkailla on unelmia ja toiveita kuten ennenkin. Sukupolven vaihdos ja erilaiset toiveet tulevasta vaativat ratkaisujaan. Kohtalo kuitenkin puuttuu arvaamattomalla tavalla elÀmÀn kulkuun.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat herÀÀvÀt ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat ÀÀnensÀ kuuluviin.


Narrator: Sanna Majuri
Duration: