(77)

Vinterstaden

audiobook & e-book


En kall januarikvÀll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik dÀr ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioÄrig pojke ligger dÀr framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Pojken har stuckits i magen med ett vasst föremÄl och lÀmnats att dö i den kalla vinternatten. Ett fruktansvÀrt brott verkar ha begÄtts. NÀr Erlendur kommer till platsen Àr pojkens Àldre halvbror Niran försvunnen, och man misstÀnker att han har med mordet att göra.

Erlendur & Co börjar utredningen, bland annat vid den skola dÀr bÄda bröderna var elever. Det visar sig att en av lÀrarna Àr kÀnd för att vara en aggressiv rasist, och misstankar riktas Àven mot honom. Det har förekommit en del knarkhandel i omrÄdet, inte lÄngt frÄn den plats dÀr Elías hittades. Man tror att det kan finnas kopplingar till langning och jagar rÀtt pÄ en knarkare som bor i omrÄdet och tidigare gripits för misshandel. Han visar sig ha alibi, men kommer med halvkvÀdna visor om en pedofil som synts till i omrÄdet.

Polisen börjar utreda fallet och ut ur mörkret och snöyran stiger sÄ smÄningom en bild av hÀndelser, dystrare Àn en vinternatt vid polcirkeln.


Narrator: Pale Olofsson
Duration: