(0)

Vorherre bevares

E-book


Vorherre bevares er fortÊllingen om drengen Hektor, der vokser op og bliver en mand i Danmark. Det er ogsÄ en historie om en god foldekniv, en svÊvende fjerbold, en gammel general, en heltemodig pilot, hele to biskopper, en tapper skrÊdder, forelskelse, en vigtig fodboldkamp, kammeratskab, konfirmationsfester, fisketure, et smukt og meget vÊrdifuldt kunstvÊrk, en lyshÄret fotomodel, en stor forretning i Paris, en glad fisker fra Portugal og hans veninde Miranda.

Det er en fortÊlling om dronningens fÞdselsdag, en spÊndende konkurrence med store prÊmier, en god gammel prÊst i Lundeborg, en smuk pige ved navn Julie pÄ en slotsbalkon, en mariehÞne, en sort enke, Tivoli og den sorte dreng Ikeno fra Afrika, SÞlvpilen, et sommerhus i Skagen, en mystisk og usynlig hÄnd, en vÊrdifuld ring, en hemmelig vÄbensamling samt nogle kanoner, der sjÊldent skyder. Det er fortÊllingen om landevejsridderen Perikles, to unge sÞstre, hunden Max, en kaffekonge og nogle skÞre kugler.

Ud over at skildre Hektors omtumlede livslÞb er romanen ogsÄ en tragisk og stÊrkt samfundskritisk beretning om et afmaskuliniseret fÊdreland og en verden, der er ophÞrt at give mening for raske drenge som Hektor, der ud over ovenstÄende ogsÄ stifter bekendtskab med Danmarks provins, medieliv, kunstverden, modebranche og navnlig folkekirke.

Uddrag af bogen

”Nu tager vi de smukkeste roser herude i naturen, og sĂ„ gĂ„r vi ind og sĂŠtter dem pĂ„ vores middagsbord, hvor de kan stĂ„ i vores lille kulturelle og domestiske idyl, og vi giver dem en smuk vase fuld af vand for at kompensere det princip, som naturen ellers ville have benyttet. Vores kultur baserer sig nemlig helt og aldeles pĂ„ naturens principper, vi tager kun de smukkeste roser med indenfor pĂ„ bordet, vi klipper ikke de grene eller stilke, der endnu har til gode at skyde blomst, og alt, hvad vi i vores kultur gĂžr, er i det hele taget at selektere det stĂŠrkeste og smukkeste liv, nĂžjagtig som naturen gĂžr det selv. GĂ„ ned pĂ„ stranden og se, hvordan svanerne fodrer deres egne ĂŠllinger, eller hvordan trĂŠkfuglene pĂ„ himlen af sig selv flyver derhen, hvor der er lunest for dem. Naturen er bare liv, og vores kultur stĂ„r oven pĂ„ dens principper som en viderefĂžrelse af samme, det er da sĂ„ himmelrĂ„bende banalt!”

Om forfatteren

Mads Holger er en af landets mest lÊste skribenter og debattÞrer pÄ bl.a. Berlingske og Euroman samt mangeÄrig eksistens- og kirkeekspert pÄ Radio24syv. Han er fÞdt i KÞbenhavn 1977 og har en BA i teologi. Vorherre bevares er hans tredje roman.