(0)

Wonderland

audiobook & e-book


Alice har i ürevis følt sig presset fra alle sider, som husmor pü gürden, som mor for sit eget barn, for sine mands børn af tidligere Ìgteskab og mor for en rÌkke plejebørn. Senest den egensindige Agneta, som udfordrer grÌnserne sü vidt, at facaden krakelerer.

"Wonderland" er en roman om det at stü mellem sine biologiske børn og sine plejebørn, om den rolle, man mü spille og følelserne, som ofte ser ganske anderledes ud. Om selvforagten nür man hader gøgeungen, og lykken nür man registrerer ømheden for dette vÌsen, som ad kringlede veje er endt pü skødet af en.

Vibeke Marx har i mange ür haft plejebørn, og selv om romanen ikke er tÌnkt som et debatoplÌg, kan den ikke undgü at sÌtte spørgsmülstegn ved begrebet "professionel familiepleje".

Vibeke Marx (f.1948) er en helt central stemme i den danske samtidslitteratur, nür det kommer til at skildre de mennesker, der lever pü samfundets bund. Hun brød for alvor igennem som skønlitterÌr forfatter i 1990 med ungdomsromanen "Held og lykke Robinson", der vandt en nordisk ungdomsbogskonkurrence. Hun bevÌger sig inden for flere forskellige genrer, og hendes forfatterskab tÌller romaner og noveller til büde børn, unge og voksne. FÌlles for alle hendes bøger er et stort socialt engagement, der gør hende til en af den moderne, danske litteraturs stÌrkeste samtidskritiske stemmer.


Narrator: Helle Sihm
Duration: