(60)

Yakuzan kosto

audiobook & e-book


Yakuza haluaa kokin pÀÀn vadille.

Japanilainen kulttuuri kukoistaa Heikki Valkaman leppoisissa dekkareissa. Suomalaiskokki Riku MÀki on työntÀnyt lusikkansa vÀÀrÀÀn soppaan ja joutuu taas kerran tulilinjalle.

KÀynnissÀ on jÀrjestÀytyneen rikollisuuden sisÀinen sota. Johtavan ryhmittymÀn uuden pomon tappolistalla on muitakin kuin yakuzajohtajia: se poliisi ja suomalainen kokki.

Riku MÀki on toteuttanut unelmansa: perustanut ravintolan Tokioon. Nyt hÀn perehtyy Japanin 74 ruokasesonkiin, odottelee tyttöystÀvÀÀnsÀ ja antaa treffivinkkejÀ ylitarkastaja Matsuzakalle, joka koettaa ottaa rennosti. Kun idylli sÀrkyy, se rÀjÀhtÀÀ kunnolla.

Yakuzan kosto on neljÀs Riku MÀki -romaani. Se on matka syvÀlle Japanin sydÀmeen, arjen kerrostumiin, joita matkaaja paikan pÀÀllÀkÀÀn harvoin nÀkee.

Heikki Valkama (s. 1975) on teeveestÀ tuttu Ylen uutisten toimittaja. HÀn on myös japanilaisen kulttuurin monipuolinen asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Valkama tuntee yakuzan omakohtaisesti: pikkukaupungin yakuzapomo olisi halunnut liittÀÀ Japanissa asuneen lukioikÀisen Heikin perheeseensÀ. Huippukokki Riku MÀen esitellyt Pallokala (2017) palkittiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla ja sai Kirja à la Carte -palkinnon.


Narrator: Toni Kamula
Duration: