Eira

Series ‱ 3 books

Tredje boken i den populÀra Eira-serien

»Gripe skapar en fin tidskĂ€nsla med ett utomordentligt vackert sprĂ„k. Illustrationerna av MĂ„d Olsson-Wannefors Àr dramatiskt suggestiva, de ökar textens dynamik och bidrar Ă€ven till lĂ€sarens textförstĂ„else. VĂ€lmotiverad Ă„terutgivning!« Betyg: 4 av 5 - Jan Hansson, BTJ

I tre Är har Eira arbetat Ät Fru Grevinnan pÄ godset. Först med att skura, tvÀtta och skrubba, sedan i köket och till sist som hushÄllerska. Hon har bÄde en egen kammare och egna uppgifter. Dessutom kÀnner Grevinnan till Eiras kunskaper inom örtmedicin och hon blir ofta inkallad för att bota krÀmpor hos familjen och deras gÀster.

Eira har allt hon behöver, men hon drömmer om livet utanför godset. Om sina förÀldrar och lillebror Simon som hon bara hinner trÀffa vid korta besök. Om örterna och mor Alma. Hon lÀngtar efter att simma i sjön NÄlaöga, och nÀr hon tÀnker pÄ smeden Einar hettar det till i kinderna. Men det finns de inne i byn som fortfarande tror att Eira Àr en trollpacka. Och kvinnor som under 1600-talet dömdes för trolldom gick mot en sÀker död.

Med illustrationer av MĂ„d Olsson-Wannefors.

CAMILLA GRIPE Àr en svensk barnboksförfattare, dotter till Maria och Harald Gripe. Eira sjÀlv Àr tredje boken i Modernistas pÄgÄende Äterutgivning av hennes populÀra serie barnböcker om 1600-talsflickan Eira.

3 of 3 titles

You've displayed all the books in the series Eira