(0)

Attentat i Paris

Livre numérique


Under en rutinmässig patrull vid Montparnasse tunnelbanestation i Paris, hamnar löjtnanterna Otto Bredow och Jodl mitt i händelsernas centrum. Ett skott avlossas och deras kollega, en högt uppsatt officer för ockupationsmakten, faller livlös till marken. I tumultet som följer försvinner gärningsmannen spårlöst bland folkmassorna.

Ju mer Otto Bredow och Jodl nystar i fallet, desto mer osäker blir gränsen mellan vän och fiende. I ett Paris där motståndet mot ockupationsmakten växer, dyker frågor upp som hotar tilliten inom deras egna led. Är det en ensam gärningsman? Eller finns det större, mer organiserade hot att bekymra sig över?

”Attentat i Paris” är en spännande berättelse om lojalitet, oväntad kärlek och auktoritärt förtryck. Det är också en bok som utforskar krigets moraliska gråzoner och visar hur människor kan hitta styrka även i de mörkaste tider.

Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.