(23)

Awesomism!

Livre audio


Ur Dr. Harald Blombergs förord till boken:

"I mitt arbete som psykiatriker har jag under de senaste 20 åren mött ett stort antal barn och ungdomar med diagnoser inom autismspektrum. Vad jag bl.a. lärt mig är att dessa barn och ungdomar försöker förmedla något viktigt om sig själv och den värld vi lever i. De gör det på ett sätt som kan verka obegripligt och bisarrt men som går att förstå om man gör sig besväret att lyssna och försöka förstå dem.

Vad är det då vi behöver förstå för att vi på ett konstruktivt sätt ska kunna kommunicera med dessa barn och ungdomar? Suzy Miller ger många praktiska och värdefulla tips och råd hur föräldrar kan lära sig att hantera sina egna känslor, så att de inte förvärrar barnens symptom.

Forskning har visat att barn med autism ofta inte kan bryta ned mjölkprotein och gluten fullständigt och att nedbrytningsprodukterna skadar hjärnan. Många vetenskapliga studier visar att de flesta autistiska barn även har svårt att rensa ut tungmetaller. Sannolikt finns det många ämnen i miljön som bidrar till att frekvensen av autism ständigt ökar.

Suzy Miller betonar att om vi vill minska de autistiska symptomen är avgiftning hos dessa barn lika viktigt som hur vi ser på och förhåller oss till dem. Jag vill varmt rekommendera Suzy Millers bok till alla föräldrar som ser att deras barn har en större potential till utveckling och framsteg än den som skolmedicinen kan se."

Dr Harald Blomberg – privatpraktiserande läkare och psykiatriker


Narration : Eva Johansson
Durée :