(0)

Den hvide dame

Livre numérique


”Et lyn blitzede over himlen. Braget fulgte tæt efter. Det gav et hult ekko, som rullede i de høje bjerge.

Så fulgte et nyt lyn og brag.

Viktor havde været længe på vej. Flere dage. Han følte det, som om han red i ring. Havde han ikke været her før?

Mørket havde for længst lagt sig over skoven. Han kunne knapt se nogle meter frem. Mørke træer stod som sorte skygger over alt.”

Viktor farer vild på sin vej gennem skoven. Det trækker op til storm, og han må søge ly for natten. Han får husly på en ensom gård fast besluttet på at ride videre, så snart det bliver lyst. Midt om natten sker der noget, der får ham på andre tanker. Han får besøg af en smuk ung pige i en hvid kjole. Hvem er hun? Og har han noget at frygte fra hende?

”Den hvide dame” er en rigtig gyser skrevet i et let læseligt sprog. Bogen er skrevet til børn fra 10 år og opefter og udkom første gang i 2002.

Jørgen Hartung Nielsen (1944-2018) var uddannet folkeskolelærer og skrev en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen ”Den onde cirkel”. I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgav et væld af spændende bøger, primært til børn og unge.