(0)

Flóra Bartha Paasonen – Vaiettu tarina

Livre numérique


Kuka oli Flóra Bartha Paasonen, ja mikä on hänen tarinansa?

Eräänä päivänä 18-vuotias unkarilaistyttö Flóra Bartha tapaa suomalaisen everstin Aladár Paasosen. He rakastuvat ja menevät naimisiin 1938. Pian nuorenparin elämä kuitenkin järkkyy. Sota vyöryy voimalla koko maailman ylle, ja Aladár lähtee tiedustelujohtajan ratkaisevan tärkeään rooliin Mannerheimin luotetuksi apulaiseksi. Aladár katoaa salaisiin toimiinsa, ja Flóran on yksin pidettävä perheensä turvassa. On oltava näkymätön, jotta ei kiinnittäisi ylimääräistä huomiota, ja pysyttävä piilossa, jotta ei joutuisi vaaraan. Mutta kun sota loppuu, ovatko Flóra ja Aladár perheineen vapaita elämään kuten kaikki muut?

Vuosikymmeniä myöhemmin jo lähes yhdeksänkymmenen vuoden ikään ehtinyt Flóra on vihdoin valmis kertomaan tarinansa. Tässä muistelmassa Flóra avautuu rakkaudesta, sodan polttavimmista hetkistä, ystävyydestä, pelosta, vaarasta, suomalaisesta taisteluntahdosta sekä kriiseistä ja niiden ylitsepääsemisestä. Kirja vie Ruotsista Sveitsiin ja Saksasta Yhdysvaltoihin, Presidentinlinnasta perhe-elämän keskelle ja monien hämmästyttävien tapahtumien ytimeen. Tämä on Flóran uskomaton tarina, hänen itsensä kertomana.

Johanna Parikka Altenstedt (s. 1963) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on työskennellyt muun muassa Aamulehdessä, Ylellä ja Ruotsin radiossa. Parikka Altenstedt on aiemmin julkaissut kirjan operaatio Stella Polariksesta.