(0)

Fra Sabinerbjergene. En skitse fra Genazzano

Livre numérique


"Når kunstnere i gamle dages Rom blev overfaldet af sommerens hede, forlod de glade deres store værker på cavaletten eller staffeliet, lukkede atelierets dør og drog op i bjergene for at gøre studier under en svalere himmel. Nærværende skitsebog kan betragtes som et udbytte af sådanne ferier – alt for korte – fra arbejdet på en krævende opgave nede i Rom."

Christian Elling tager os med til de italienske Sabinerbjerge og viser os deres skønne arkitektur og kunst, som det så ud i 1954. Bogen indeholder også skønne kunstværker, der viser de små bjerglandsbyer i tidligere århundreder og det liv, der førtes her.

Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.