(0)

Fra Vestergade

Livre numérique


"Når en gade kan gøres til hovedfigur i et skuespil, må den have et meget kendt og markeret ansigt. Vestergade har haft et sådant udpræget scenetække. Den optræder i to komedier med stor bravur, i Holbergs "Ellevte juni" (1723) og i Overskous "Østergade og Vestergade" (1828). Dens vigtigste karaktertræk er afmalet i disse skuespil, der står som mærkepæle ved hver ende af dens levende historie gennem 100 år."

Kunsthistoriker Christian Elling tegner et portræt af den ikoniske Vestergade i København. Han giver os et indblik i gadens historie, og hvad det er, der har gjort den til noget helt særligt for to af Danmarks største forfattere.

Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.