(0)

Kallion kundi ei kuole

Livre numérique


Kallion kundista tulee politiikan suurmies.

Vilkas ja sanavalmis Seppo harrastaa vedonlyöntiä kotitalon jätkien kanssa, haaveilee pääsevänsä merille ja vahtii pikkuveljeään Alppilan puistoissa. Nuorukaisen kasvaessa politiikka alkaa vetää tätä puoleensa, ja pian urkeneekin toimittajan ura. Nuoresta miehestä on kehkeytymässä kovaa vauhtia merkittävä tekijä poliittisella kentällä, ensin kunnanvaltuustossa ja sitten jo maan vasemmiston joukoissa. Mutta kestääkö hän julkisen ja yksityisen ristipaineet?

Seppo pääsee seuraamaan aitiopaikalta 1960- ja 70-lukujen poliittisia ja yhteiskunnallisia muutoksia. Mutta politiikan pyörteissäkin ehtii upottautua Kallion baarien tunnelmaan ja tupakansavuun.

Alpo Ruuth (1943–2002) oli helsinkiläinen kirjailija. Ruuthin teokset käsittelivät usein yhteiskunnallisia teemoja sekä Kallion ja Sörnäisten kaupunginosia asukkaineen. Ruuthin mukaan on nimetty polku Sörnäisissä, ja hänelle myönnettiin urallaan useita palkintoja. Ruuth on saanut Valtion kirjallisuuspalkinnon vuosina 1970, 1975, 1980 ja 1982, Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon vuonna 1974 ja Suomi-palkinnon 1998.