Ihmeellinen nojatuolimatka Helsinkiin, jota ei enää ole.
Tarinoita 1900-luvun alkupuoliskon Helsingistä, sen eloisista kaupunginosista ja ihmisistä niin katujen aurinkoisilla kuin varjoisilla puolilla.
Stadin väkeä -kirjassa kohtaamme muun muassa ruusuristiläisen osuustoimintamiehen ja kuorolaulajan Sörkan OTK-linnakkeesta sekä Kammion mielisairaalan ansioituneen hoitajattaren, joka suljettiin Lapinlahden sairaalaan kostoksi ihastumisesta työtoverilääkäriin. Asiasta kehkeytyi yksi suurimmista 1900-luvun alun Stadin skandaaleista.
Näiden tarinoiden ihmiset olivat värikkäitä persoonia, jotka rikkoivat silloisia raja-aitoja. On vahvoja naisia ja intohimoisia miehiä, joista Anna Kortelainen meille verevästi kertoo.
Anna Kortelainen (s. 1968) on kirjailija, filosofian tohtori ja taidehistorioitsija. Hän on ollut kolmesti tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana ja hänelle on myönnetty muun muassa Pro Finlandia -mitali. Kortelainen on paljasjalkainen stadilainen ja vuoden 2015 Stadin friidu: syntyi Etu-Töölössä, asuu Alppiharjussa, viljelee maata Itä-Helsingissä.