(11)

Veritorstai

Livre audio


1940-luvun lopulla leimahtaa lakko, joka muuttaa kaiken.

Suomi vuonna 1949. Sodanjälkeinen köyhyys ravistelee maata, ja monia työntekijöitä uhkaa joko työttömyys tai palkanleikkaukset. Kemi-yhtiön työntekijät eivät suostu työnantajien vaatimuksiin, vaan aloittavat suurlakon. Toimittaja Leo Virta saapuu paikalle raportoimaan lakosta ja löytää itsensä keskeltä hengenvaarallista poliittista vääntöä.

Lakko paisuu itseään suuremmaksi – pian vastakkain eivät ole vain työntekijät ja tehtaanomistajat, vaan myös Suomen päättäjät eri puolueista. Samanaikaisesti Suojelupoliisin Kemin asiamies katoaa epäilyttävästi, ja Leo alkaa tutkia tapausta vanhan tuttunsa Klaus Strangin kanssa. Lakkoilijoiden kärsivällisyys loppuu, jännitteet kasvavat ja lakko saavuttaa verisen huippunsa syyskuussa 1949. Miten käy Leon ja lakkoilijoiden?

Veritorstai on itsenäinen kolmas osa historiallista Leo Virta -sarjaa. Se perustuu Kemin vuoden 1949 lakkoon, joka on viimeisin kuolonuhreja vaatinut poliittinen tapahtuma Suomessa.

Unto Katajamäki on tamperelainen kirjailija, joka on julkaissut monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Historiaa opiskellut Katajamäki on työskennellyt muun muassa lukion rehtorina.


Narration : Petri Hanttu

Durée :