Karlsson & Fridman

Série • 5 livres

EN FORSVUNDEN PERSON, ET UVENTET FUND OG EN STAK GAMLE BREVE FRA AFRIKA. DEN UMAGE DETEKTIVDUO ANKI OG TRYGGVE ER IGEN PÅ SPORET AF ET MYSTERIUM ...

Julen nærmer sig i Mullvald, men Anki og Tryggves drøm om en rolig jul med rottweileren Putte går op i røg, da deres venner Tomas og Nils dukker op. De skal holde juleferie på Gotland, men Tomas har en skjult dagsorden. Han vil løse mysteriet om sin slægtning Dagnys forsvinden.

Dagny vendte tilbage til Gotland i 1940'erne efter et liv som missionær i Afrika, men hendes skæbne er ukendt. Så hvad skete der med Dagny? Hvilke hemmeligheder gemte hun på? Tomas’ nysgerrighed bringer ham farligt tæt på en mørk familiehemmelighed, der truer med at ødelægge alt.

Stemningen i huset bliver mere og mere anspændt, og da en voldsom snestorm rammer Gotland og lammer hele øen, må de alle stå sammen for at klare sig gennem stormen – og afdække sandheden om Dagnys forsvinden.

En dødbringende arv er femte bog i Marianne Cedervalls Karlsson & Fridman-serie.

Pressen skrev om Mord på øen, Med døden til bords, Til døden os skiller og Det forladte hus:

"En strålende skildring af personer og miljø med mange genkendelige elementer."

— Ölandsbladet / SWE

"Marianne Cedervall har skabt en indtagende blanding af feelgood og detektivroman. Hun holder læseren fanget hele vejen, indtil trådene er redt ud."

— DAST Magazine / SWE

"Skøn fortælling. En god kontrast til den modgang og elendighed, vi oplever i både virkelighedens verden og fiktionen."

— En samlares hjärna, blog / SWE

”Intens og velskrevet – perfekt læsning.”

— Wiener Journal / DE

"Marianne Cedervall har skabt sin egen genre. Blød krimi … Det var en vidunderlig læseoplevelse, selvfølgelig i ét stræk."

— Bokhora / SWE