(1)

27. William Howard Taft

audiobook


William Taft var med et BMI pĂ„ 47,5 en rigtig stor mand med en sĂ„dan stĂžrrelse, at det affĂždte deciderede legender om ham. Taft var blevet hĂ„ndplukket af sin forgĂŠnger, den sprudlende Theodore Roosevelt, til at overtage prĂŠsidentembedet, mens Roosevelt tog pĂ„ storvildtsjagt rundt omkring i verden. Taft var ellers ikke en mand, der havde udset sig det hvide hus. Han var blevet lovet en plads i hĂžjesteretten af fĂžrnĂŠvnte Roosevelt’s forgĂŠnger, William McKinley.

HÞjesteretten skulle han dog sidenhen komme til at sidde i, hvor han selv har svoret andre prÊsidenter ind i embedet. Men det var altsÄ ikke fÞr, at Taft havde afsonet en enkelt periode som prÊsident. En periode der mest af alt gjorde sig bemÊrket ved sin mangel pÄ begivenheder.

I studiet er Anders Agner og Lars GrĂŠsborg Mathiasen fra Kongressen.com og Rasmus Dahlberg, historiker og forfatter, blandt andet til en bog om de amerikanske prĂŠsidenter

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

Lars GrÊsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han har dÊkket amerikansk politik gennem flere Är som bÄde studievÊrt, redaktÞr og journalist og desuden bidraget til bÞgerne 'Glimt Af Et PrÊsidentvalg' og 'Obama - HÄbets PrÊsident'.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.