(1)

Alle tapre bliver tilgivet

audiobook & e-book


En fortælling om hvad det vil sige at være modig fra den prisvindende forfatter bag Den anden hånd.” Afhængighedsskabende og medrivende læsning.

– Sunday Times

Romanens evne til at forblive ydmyg og afdÌmpet midt i det voldsomme krigstableau er ogsü det, der gør den vidunderlig. Cleaves prosa er gennemsyret af en dickens sans for geniale metaforer og sprudlende dialog.

– New York Times

——–

London, 1939. Der blev erklÌret krig kl. 11.15, og Mary North meldte sig til krigstjeneste ved middagstid. Mary er ung, intelligent, modig og overbevist om, at hun vil blive en fremragendespion. Da hun til sin store forundring i stedet bliver udpeget som lÌrer, beslutter hun trodsigt, at hun vil tage sig af de børn, som hendes land foretrÌkker at glemme; de forkrøblede, de retarderede og de sorte.

Alle dem som ikke bliver evakueret fra London, eftersom ingen ønsker at modtage dem. Pü skolen møder hun Tom Shaw. Han er hendes overordnede, men deres professionelle forhold bliver hurtigt intimt. Men da Mary møder Alistair, Toms bedste ven, som i modsÌtning til Tom har meldt sig til hÌren og stür over for en udsendelse til Malta, trÌkkes de alle tre ind i et kÌrlighedsdrama, som de mü navigere i, samtidig med at de mü forsøge at overleve den eskalerendekrig, hvor bomberne bogstaveligt falder om ørerne pü dem.

Cleaves genistreg bestür i at vise, at selv midt i verdenshistoriske begivenheder er det de nÌre tab, de smü kampe, de dagligdags sejre, som har størst indflydelse pü os.

——–

Alle tapre bliver tilgivet er en overvÌldende roman om, hvad det vil sige at elske, miste og forblive tapper. Det er en forrygende fortÌlling med uforglemmelige personer og scenarier, som minder os om, hvorfor Chris Cleave er blevet en lÌserfavorit, der er røget til tops pü bestsellerlister verden over.


Narrator: Peter Bøttger
Duration: