(18)

Ametistikruunu

audiobook & e-book


HelsinkilÀisessÀ jalokiviliikkeessÀ tapahtuu kummia. Mittaamattoman arvokas ametistikruunu on varastettu, ja liikkeen timantinhioja on kadoksissa. Poliisin kauhuksi erÀs kansainvÀlinen murtovarkaiden liiga on saanut tapauksesta vihiÀ ja pyrkii anastamaan kadonneen kruunun itselleen. HÀtiin kutsutaan terÀvÀ-Àlyinen salapoliisi Klaus Karma. Mutta onko jo liian myöhÀistÀ?

Ametistikruunu on mysteerien mestarin Outsiderin eli Aarne Haapakosken mukaansatempaava jÀnnitysromaani. Teos on osa Karma-sarjaa, jossa arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma selvittÀÀ toinen toistaan epÀtavallisempia tapauksia.

Klaus Karma on ÀlykÀs ja omaperÀinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hÀn seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin myös nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut sekĂ€ Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.


Narrator: Teemu MĂ€kinen
Duration: