(0)

Att ringa Clara

E-book


Det börjar med ett telefonsamtal. Clara, Carolins bÀsta vÀn Àr försvunnen. Men Clara Àr vÀl alltid borta, vill Carolin sÀga. Clara Àr född borta. De har varit varandras förtrogna och bundsförvanter sedan Ären pÄ folkhögskolan, och sedan pÄ Musikhögskolan. De har vÀxt upp och gift sig, men sedan har vÀl varken kÀrleken eller vÀnskapen blivit riktigt som nÄgon av dem tÀnkt sig. Nu stÄr dessutom Carolin sjÀlv vid en avgörande vÀndpunkt i livet.

NÀr Carolin motvilligt börjar leta efter sin försvunna vÀn pÄbörjar hon samtidigt en minnesresa. Den tar henne inte bara tillbaka genom den lÄnga vÀnskapen med Clara, utan tvingar henne ocksÄ att skÀrskÄda sitt eget liv.

För att förstÄ vad som har hÀnt med Clara, och för att finna sin egen plats i livet, mÄste Carolin ifrÄgasÀtta livets lyckliga stunder av nÀrhet och samförstÄnd. Och av allt det andra, som Àr sorg, svek och oförmÄga att kommunicera.

Att ringa Clara Àr en finstÀmd och exakt berÀttelse om utveckling, om hur hÀndelser och mÀnniskor pÄverkar och formar varandra under livets gÄng. Men framför allt Àr det berÀttelsen om en stor och inte helt okomplicerad vÀnskap.