(15)

Austraasian viimeiset lapset

audiobook & e-book


Onko Austraasia liian auvoinen ollakseen totta?

Kaksospojat Tomi ja Timo Kokko ystÀvineen ovat matkalla kohti uusia seikkailuja nujerrettuaan hirmuisen Raakel Vastapöksyn. Lapset ovat pÀÀsseet pakoon kammottavasta kurinpitolaitoksesta, Huostolasta, johon tutustuttiin Finlandia Junior -palkitussa fantasiaromaanissa KevÀÀllÀ isÀ sai siivet (2000).

Kaksoset lentÀvÀt omien siipiensÀ kannattelemina ja laskeutuvat uuteen kotimaahansa, Austraasiaan, joka on vÀrikkÀÀmpi ja valoisampi kuin entinen, elÀimet ja kasvitkin ovat erilaisia. Ihmiset ovat epÀtavallisen ystÀvÀllisiÀ. Austraasia vaikuttaa yksinkertaisesti liian hyvÀltÀ ollakseen totta.

Pian lapset huomaavat, ettÀ Austraasiassa ei ihmisillÀ ole varjoja. VÀhitellen he oivaltavat, ettÀ varjon myötÀ uhkaa kadota myös jotain muuta, ehkÀ koko heidÀn ihmisyytensÀ. Varjot on saatava takaisin!

RÀÀvÀsuinen merirosvo Puuttuva Peukalo kertoo lapsille kuulleensa, ettÀ varjot elelevÀt hirmuisten Toravuorien takana Kalmolassa. Niin alkaa hurja seikkailu kohti vuoria, joiden vÀitetÀÀn nielevÀn kitaansa jokaisen, joka yrittÀÀ ylittÀÀ ne.

Austraasian viimeiset lapset on kirja ihmisyyden puolesta. Se kÀÀntÀÀ hyvÀn ja pahan vÀlisen taistelun pÀÀlaelleen ja osoittaa, ettÀ hyvyyttÀ ei voi olla olemassakaan ilman mahdollisuutta valita sitÀ.


Narrator: Aku Laitinen
Duration: