(65)

Balettia, Alina!

audiobook


12-vuotias Alina haaveilee balettitanssijan elÀmÀstÀ. Uusi lukukausi alkaa uuden tiukan baletinopettajan kanssa, mikÀ jÀnnittÀÀ ja turhauttaa. Tuntuu kuin opettaja ei huomaisi hÀntÀ lainkaan. Vanhemmat eivÀt ymmÀrrÀ, miten vakavaa tÀmÀ on. Paras ystÀvÀ Venla lopettaa baletin harrastamisen, joten hÀnestÀkÀÀn ei saa enÀÀ tukea kuten ennen.

RyhmÀÀn on tullut uuden opettajan lisÀksi myös kaksi uutta tyttöÀ. Toinen herÀttÀÀ Alinassa ikÀvÀÀ kateutta ja toinen puolestaan huolta. RyhmÀssÀ aloittaa myös valloittava uusi poika Jasper, johon Alina ihastuu muiden tyttöjen tavoin. Joku tytöistÀ pÀÀsee tanssimaan Jasperin kanssa pÀÀroolia joulun Lumikuningatar-nÀytökseen. Alina on ujo ja epÀvarma, mutta hÀnen unelmansa ovat suuret. HÀn on valmis tekemÀÀn kaikkensa niiden saavuttamiseksi.

Teija Huusko on klassisen baletin opettaja. Huuskon teos "Balettia, Alina!" on baletista kertovan kirjasarjan ensimmÀinen osa. Sarja on suunnattu ensisijaisesti varhaisnuorille, mutta kiehtoo myös vanhempia lajin ystÀviÀ.