(5)

Beretninger fra modstandskampen

audiobook & e-book


"Rygterne om uroligheder i Odense og andre store byer i dagene før den 29. august 1943 nüede ogsü til Nyborg, hvor jeg, der lü ved 20. bataljons 3. kompagni, var indkvarteret pü vandrehjemmet sammen med ca. 80 andre menige. Vi hørte vilde rygter om skyderier og strejker i Odense, samt at alle forretninger lukkede, og da vi sü folk komme kørende pü cykler fra Odense til Nyborg for at købe madvarer, blev vi klare over, at der mütte vÌre noget om snakken."

Da den danske hÌr blev opløst den 29. august 1943, blev 19-ürige Christian Algreen-Petersen sammen med sine soldaterkammerater sendt hjem. Den unge mand var imidlertid ikke fÌrdig med at kÌmpe for sit land, og han gik straks ind i modstandskampen mod besÌttelsesmagten. I efterüret 1945 begyndte han at nedfÌlde sine erindringer fra krigen. Det er en spÌndende beretning om modstandskampen, der førte ham til Vestre FÌngsel og Frøslevlejren, og om den lÌnge ventede befrielse, der bragte ham hjem til sin familie igen. Udgivet efter 3. oplÌg, 1985

Christian Algreen-Petersen var en dansk modstandsmand og forfatter. Hans erindringsbog "Beretninger fra modstandskampen" har vĂŚret en vigtig del af fortĂŚllingen om den danske modstandsbevĂŚgelse under besĂŚttelsen.


Narrator: Troels Møller
Duration: