(0)

Birnams skog

E-book


Klimataktivisten Mira Bunting hittar till Birnam Wood, en inoficiell, halvkriminell, ibland filantropisk grupp av vÀnner som Àgnar sig Ät guerillaodling. Tillsammans planterar de vÀxter och trÀd pÄ platser som ingen kommer att upptÀcka: i vÀgrenar, i bortglömda parker och pÄ förfallna bakgÄrdar. Men vÀnnerna i gruppen har svÄrt att komma överens. Till slut finner Mira en lösning, ett större projekt som alla kan enas bakom.

Ett jordskred har plötsligt skapat en möjlighet: ett stort landomrÄde har lÀmnats till synes helt övergivet, nÀra staden Thorndike.

Men Mira och Birnam Wood Àr inte de enda som Àr intresserade av Thorndike. Robert Lemoine, en gÄtfull ameriansk billionÀr har spanat in omrÄdet och vill bygga en stor bunker dÀr. Eller, det Àr i alla fall vad han sÀger till Mira nÀr han förstÄr att de bÄda Àr intresserade av samma markomrÄde. Fascinerad av Birnam Wood och deras entreprenörsanda föreslÄr han att gruppen fÄr odla dÀr. Men kan de verkligen lita pÄ honom? Deras ideal och ideologier sÀtts pÄ prov. Kan de verkligen lita pÄ varandra?

Birnam Wood Àr en gripande psykologisk thriller. En litterÀr bladvÀndare frÄn den Bookerpris-vinnande författaren till Himlakroppar, som förför med sin humor, sitt otroliga persongalleri och sin samtida skÀrpa. En briljant konstruerad berÀttelse om intentioner, handlingar och deras konsekvenser, och en studie i den mÀnskliga impulsen att sÀkra sin egen överlevnad.