(0)

Da kulden forsvandt: Beretninger fra klimafronten

audiobook & e-book


Gennem mere end 10 Är har forfatteren Robert Zola Christensen rejst i hÊlene pÄ den kendte danske klimaforsker Sebastian H. Mernild. Sammen har de to vÊret pÄ ekspedition til nogle af verdens mest fjerne egne for at dokumentere, hvad det forandrende klima gÞr ved vores klode. For der hersker ingen tvivl. Klimaet er under enorme forandringer. Der bliver mÄlt stigende vandstande mange steder, det er blevet varmere, og isen smelter pÄ polerne. Konsekvenserne er enorme.

I Da kulden forsvandt tager Sebastian H. Mernild og Robert Zola Christensen os med ud pÄ Indlandsisen for at bore efter is i flere kilometers dybde, vi er fanget i en snestorm hÞjt oppe i Andesbjergene, og sÄ mÞder vi de mennesker, der mÄ forlade deres hjem, fordi klimaet tvinger dem vÊk.

Bogen er en barsk og samtidig livsbekrĂŠftende reportagerejse til klimafronten, hvor to venner – naturvidenskabsmanden og humanisten – dokumenterer den brutale og uundgĂ„elige udvikling, vi alle er vidne til, og sammen reflekterer de to over, hvad der skal til for at fylde fremtiden med hĂ„b.


Narrator: Janek Lesniak
Duration: