(0)

Darwins resa genom Sverige

E-book


Detta Àr en bok om svensk historia med spÀnnande livsöden och gammal folktro. Boken kan Àven ses som en resehandbok till mÄnga sevÀrda platser i Sveriges avlÄnga land. Hur kunde det vara att för lÀnge sedan leva som piga eller drÀng i Sverige? Hur uppfattade allmogen sin tillvaro och hur förklarade man allt det som var svÄrt att förstÄ? Det hÀr Àr nÄgra av de frÄgor som författaren pÄ ett lÀttsamt sÀtt försöker nÀrma sig.

Bo Rudolfsson har tagit med sig sin hund Darwin pÄ en spÀnnande och dramatisk resa genom Sveriges alla 25 landskap. Olika mÀnniskoöden har letats fram frÄn en historisk verklighet, men Àven frÄn gamla tiders folktro. LÀsaren kommer upptÀcka att ofta blandas historisk verklighet med allmogens vilja att med fantasins hjÀlp göra en bra berÀttelse Ànnu bÀttre.

Det Àr med allmogens ögon författaren har skrivit bokens 65 berÀttelser. LÀsaren fÄr Àven stifta bekantskap med nÄgra annorlunda mÀnniskoöden, som kanske kan vÀcka tankar om den hÄrfina grÀnsen mellan att en mÀnniska anses vara tokig eller rent av ett geni.

Bo Rudolfsson har arbetat som lÀrare inom grundskola, gymnasium och vuxen- utbildning. Det var i GÀvle och Ockelbo han i 38 Är undervisade, bland annat i historia och religionskunskap. Dagen dÄ pensionÀrslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sÄdant som intresserat och legat honom varmt om hjÀrtat hela livet.