(0)

Darwins resa genom Sverige Del 2

E-book


Bo Rudolfsson har tagit med sig sin golden retriever Darwin pÄ en spÀnnande och dramatisk resa med strandhugg i Sveriges alla 25 landskap. Darwins resa genom Sverige del 1 innehöll 65 berÀttelser och lika mÄnga finns i del tvÄ. Det Àr med allmogens ögon författaren beskriver olika mÀnniskoöden och fantasikittlande sÀgner om mÀnniskors relationer till jÀttar, troll och andra vÀsen. Darwin Àr med genom hela boken. Husse förklarar och berÀttar sÄ att Darwin ska förstÄ och dÀrför Àr sprÄket lÀttsamt och lÀttillgÀngligt.

Vi fÄr möta kvinnor som drabbades av hÀxprocesserna under 1600- och 1700-talen. Ibland beskrivs mÀnniskor för deras godhets skull, ibland för deras grymhet. Författaren har en tydlig dramaturgisk idé i sitt berÀttande och lÄter ofta lÀsaren mötas av överraskning och förvÄning i slutet av berÀttelserna.

DÄ Darwins resa genom Sverige del 1 utkom blev boken uppskattad av mÄnga som Àr intresserade av svensk historia och sÀgner. HusbilsÀgare fick en reseguide till nya och intressanta resmÄl och lÀrare kunde anvÀnda boken i sin undervisning för att ge elever nya perspektiv pÄ svensk historia och gamla tiders folktro. I del tvÄ fÄr vi fortsÀtta att följa Darwin pÄ en lÀrorik resa genom Sverige.

Bo Rudolfsson har arbetat som lÀrare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Det var i GÀvle och Ockelbo han i 38 Är undervisade i bland annat historia och religionskunskap. Dagen dÄ pensionÀrslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sÄdant som varit ett stort livsintresse.