(7)

De danske varulve

audiobook & e-book


En dansk politimands efterforskning af et stykke ukendt besĂŚttelseshistorie om ondskab og landsforrĂŚderi.

'De danske varulve' er fortÌllingen om kriminalassistent Erland Leth Pedersen, en garvet københavnsk politimand, der en tidlig sommerdag i 2012 gør en usÌdvanlig opdagelse pü et støvet loftsrum pü Københavns Politigürd. Her finder han en pakke, hvis indhold bringer ham helt tÌt pü et sjÌldent belyst hjørne af Anden Verdenskrig - historien om de danske varulve. Det er en dramatisk beretning om en gruppe landsforrÌdere, der i ürene1944 og 1945 forsøgte at give den sükaldte varulve bevÌgelse fodfÌste i Danmark.

Varulvene opstod som idĂŠ i ledende nazistiske kredse i Tyskland og var i praksis undergrundsgrupper, der skulle arbejde bag fjendens linjer. Deres formĂĽl var at fortsĂŚtte kampen for nazismen, selv efter et eventuelt tysk nederlag. Midlerne var vold, terror og propaganda. Lige dele stĂŚdighed og nysgerrighed driver Erland Leth Pedersen til, over flere ĂĽr, at efterforske og kortlĂŚgge et stykke indtil nu stort set ukendt Danmarkshistorie. Via sin omfattende politiefterforskning lykkes det ham at oprulle en ekstraordinĂŚr fortĂŚlling om landsforrĂŚderi og ondskab i 1940'ernes Danmark.

Om forfatterne:

Erland Leth Pedersen (f. 1957). Kriminalassistent med ansÌttelse i politiet siden 1978. Amatørhistoriker igennem mange ür. Gift og far til tre drenge.