(0)

De stulna hittebina

E-book


Efter att smeden Brynolfs drÄpförsök avslöjats, hade han försvunnit spÄrlöst frÄn Trelborgen. Nu var man alltsÄ utan smed i Trelborgens samhÀlle, inte bara till borgfruns förtret, utan Àven Brynolfs mor Ragna Torkilsdotter var sÄklart förargad. Hos Gardars svÀrförÀldrar avlider trÀlen Harald den Blinde och gÄrden stÄr inför ett ovisst öde. Samtidigt gör den eftertraktade Siv sitt val av karl, och till allas förvÄning blir det Egil Almgard, som inte ens varit med i tÀvlandet om hennes gunst.

"De stulna hittebina" av Bertil Falk Àr ett spÀnnande och intrigrikt nedslag i ett nordiskt medeltidssamhÀlle. Det Àr en av novellerna i antologin "Arga katter ger rivet skinn", skrivna av NovellmÀstarna (2020).

Bertil Falk (1933-) Àr journalist, författare, filmare och förlÀggare. Han har bland annat arbetat som reporter pÄ tidningen KvÀllsposten, som scripwriter pÄ TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lÄng rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen NovellmÀstarna.