(0)

DE UDSATTE

E-book


Handlingen udspiller sig pÄ en kommunal arbejdsplads, hvor man stÞtter borgere med psykiske lidelser i deres eget hjem.

En ung kvinde tager sit eget liv, pressen fÄr fat i historien og kommer med en rÊkke voldsomme beskyldninger mod kommunen. Dette sÊtter en lavine af hÊndelser i gang og afdÊkker en rÊkke modsÊtninger, som iklÊdt forskellige psykologiske ideologier ender fatalt for hovedpersonen Bent og hans team.

Hvor rummelig skal en medarbejder vÊre, og hvad gÞr man, hvis man ikke kan dÞje en kollega, er centrale temaer i fortÊllingen. HjÊlpelÞsheden hos hjÊlperne sÄvel som hos brugerne blotlÊgges.

Romanen er en klaustrofobisk skildring af en verden, som mange har en mening om, men som de fĂŠrreste kender til.

Uddrag af bogen

– Det er helt vanvittigt, det du siger, Ida, afbryder jeg – kan du ikke huske, hvordan stemningen 


– Jeg gider ikke tale pĂ„ en mĂ„de, hvor du beskylder mig for at vĂŠre vanvittig, vrisser hun og gĂžr sig klar til at gĂ„.

– Ja o.k., beklager mit sprogbrug, siger jeg og bliver helt bange for hendes voldsomme reaktion, mens hun forlader kontoret uden at sige noget.

Jeg skriver tre linjer af det notat, sĂ„ begynder jeg at ryste, ligesom jeg fryser, og mit bryst snĂžrer sig sammen. Det er, som om alle synes, jeg er et forfĂŠrdeligt menneske, som man ikke hilser pĂ„ og kan beskylde for alt muligt. Jeg sidder bare og kigger ud i luften. SĂ„ fĂ„r jeg Ăžje pĂ„ en seddel pĂ„ opslagstavlen, som Erik engang har sat op, der stĂ„r: ”Du aner ikke, hvor rasende du er 
 ”

Om forfatteren

Bjarne Elm (f. 1958) har siden 1982 boet i Århus. Han er bl.a. uddannet socialpĂŠdagog og har et sidefag i psykologi. Han er optaget af de psykologiske spil mellem mennesker og har vĂŠret underviser og i en del Ă„r arbejdet inden for forsorgsomrĂ„det og psykiatrien. Bjarne Elm har tidligere udgivet romanen BesĂŠttelse.