(0)

Deklarationen

E-book


"Julie havde nÊsten opgivet alt hÄb om Ottos frelse, hun troede, at det Þjeblik var nÊr, da hun skulle skilles fra ham, hun ville ikke vide, at det allerede var forbi. Det er noget ubehageligt i at se den kÊrlighed og Þmhed, med hvilken de fleste hÊnger ved et halvt afsjÊlet legeme, hvilket bevidstheden for lÊnge siden har forladt, og som kun har et svagt ÄndedrÊt til fÊlles med en levende."

Da Otto bliver syg med tyfus som 27-Ärig, nÊgter hans forlovede, Julie, at forlade hans sygeleje, selv efter han har mistet bevidstheden. To Är har de vÊret forlovede, og den unge pige kan ikke bÊre at miste ham, slet ikke, nÄr han har sÄ meget at leve for. Da han bukker under for sygdommen, og hun sÞrgende knÊler ved hans grav, spÞrger hun sig selv, hvordan hendes liv skal gÄ videre herfra. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1903.

Carl Bernard er pseudonym for den danske forfatter Andreas Nicolai de Saint-Aubain (1798-1865), der stod bag en rÊkke romaner og noveller. Carl Bernard er sÊrligt kendt for sine historiske romaner, der bar prÊg af stort kendskab til de fÄ kilder, der dengang fandtes om de historiske perioder, han skrev om. BÞgerne bragte ham stor succes pÄ hans egen tid, og han huskes endnu for dem i dag.