(2)

Den inderste fare

audiobook & e-book


Birgithe Kosovic modtager i 2019 Politikens Litteraturpris for Den inderste fare, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportrĂŠt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssĂžn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

I sommeren 1940 i et Danmark, der magteslÞst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan fÞre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forÊrer Danmark til tyskerne. FÄ statsledere har haft sÄ klar og sÄ vanskelig en opgave som ham. FÄ har bragt deres land sÄ uskadt igennem en verdenskrig. FÄ har vÊret sÄ forhadt.

Birgithe Kosovic, fÞdt 22. marts 1972. Vokset op i Albertslund uden for KÞbenhavn. Dansk mor og jugoslavisk far. Har lÊst Dansk pÄ KÞbenhavns Universitet og arbejdet som korrekturlÊser og undervist unge i journalistik, har vÊret researcher pÄ MÄnedsbladet Press og skrevet som featurejournalist for Information og Morgenbladet i Norge. Hendes roman Det dobbelte land fra 2010 vandt i 2011 DR Romanprisen, Weekendavisens Litteraturpris og Danske Banks Litteraturpris.


Narrator: Birgithe Kosović
Duration: