(1)

Den nya terrorismen

E-book


Är vi alla mĂ„ltavlor för den nya terrorn? Vad har Paris, Köpenhamn, Bryssel, Nice och Istanbul gemensamt? De Ă€r alla europeiska stĂ€der som drabbats av den nya formen av terror dĂ€r oskyldiga mĂ€nniskor har blivit terroristernas mĂ„ltavlor.

Journalisten Wolfgang Hansson, en av Sveriges frÀmste experter pÄ omrÄdet terrorism, skildrar och analyserar lÀget i sin nya bok. En trend inom den nya terrorismen Àr ett ökat inslag av gör-det-sjÀlv-terror. Individer som sympatiserar med en grupp utför terrordÄd i dess namn helt pÄ egen hand utan nÄgon koppling till en central organisation. Dessa ensamvargar Àr extremt svÄra att skydda sig mot eftersom förövarna sÀllan inviger nÄgon annan i sina planer. DÄdet i Nice sommaren 2016 Àr ett exempel.

Författaren och journalisten Wolfgang Hansson berÀttar initierat om hur terrorn förÀndrats efter 11 september-attackerna. Han frÄgar sig Àven hur vi ska hantera denna utveckling. Har vÀstvÀrldens svar pÄ terrorismen snarast lett till politiskt kaos och fler attacker? Och riskerar det demokratiska samhÀllet att undergrÀvas?

Wolfgang Hansson Àr en erfaren utrikesreporter med mer Àn trettio Ärs erfarenhet pÄ fÀltet. Hansson var pÄ plats i New York och bevittnade attacken mot World Trade Center 2001, och har sedan dess haft terrorism som ett av sina viktigaste bevakningsomrÄden. Grundstommen till boken Àr de hundratals artiklar som han har skrivit om denna nya terrorism.