(0)

Den sidste dans. En historie om overlevelse

E-book


"Den sidste dans" er en tragikomisk beretning om en mands mĂžde med krĂŠften og det danske behandlersystem.

Da fortÊlleren fÄr konstateret prostatakrÊft, Äbner et helt nyt land sig for ham: et venteland med ventetider, ventevÊrelser og ventelister, venten pÄ undersÞgelser, venten pÄ behandling og venten pÄ svar ... I ventesalene mÞder han den tidligere balletdanserinde Lydia, som har mistet begge bryster, men stadig har livsmodet i behold. Han tager imod Lydias opfordring til dans, og snart ses de to krÊftpatienter ogsÄ uden for hospitalets mure.

"Den sidste dans" er en galgenhumoristisk fortĂŠlling fra dagens Danmark om mennesker fanget i et sundhedssystem, hvor man kan opleve, at dyr bliver behandlet hurtigere end mennesker, og hvor ventetid accepteres som en naturlig del af systemet. Kritikken er bidsk, men tonen er blid, og som altid fortĂŠller Torben Lange med et kĂŠrligt blik for detaljen og for komikken midt i katastrofen.

Torben Lange (1934-2012) er fÞdt i Aarhus og opvokset pÄ bÞrnehjem. Han debuterede i 1965 med novellesamlingen "Civilisation". Hans forfatterskab er prÊget af social indignation blandet med en god portion humor og skildrer ofte mennesker pÄ samfundets bund. Torben Lange har udgivet bÄde digte, noveller, romaner og dokumentariske bÞger.

Torben Langes erindringstrilogi bestÄr af bÞgerne "Historien om en idiot", "Forfatterliv" og "Den sidste dans".