(0)

Der sidder en mand i en sporvogn

audiobook & e-book


Familien Lundegaard mÄ dreje nÞglen om i manufakturforretningen efter mÄneder med stÞt nedgang i omsÊtningen. Krisen kradser overalt. Familien mÄ udskifte det lille hus med grÊsplÊne og flagstang med en lille baggÄrdslejlighed pÄ Vesterbro. Lundegaard fÄr job som inkassator, hans kone bliver syerske og bÞrnene Poul og Anna lÊgger ogsÄ penge til husholdningen. Alligevel er det ikke nok og Lundegaard kaster sig naivt og optimistisk ud i nye projekter i sin kamp for at nÄ tidligere tiders sociale og Þkonomiske status. Men det gÄr galt og Lundegaard fÄr i sin fortvivlelse indladt sig med en lÄnehaj, begynder at drikke, snyde og lyve.

Der sidder en mand i en sporvogn er et usmykket billede pÄ hvor langt ud den almindelige mand kan blive presset i sit forsÞg pÄ at opnÄ drÞmmen om det gode liv.

Mogens Klitgaard (f. 1906 - d. 1945). Mister sine forÊldre som helt lille dreng og sendes til Det Kongelige Opforstringshus pÄ Østerbro, hvor han aldrig falder helt til. Han kommer senere i lÊre som gartner, men en udlÊngsel fÄr ham til at forlade sin lÊreplads. Han bruger derefter de nÊste ti Är pÄ at rejse rundt i Europa som vagabond. Den omvandrende tilvÊrelse slutter med, at han bliver indlagt pÄ Boserup Sanatorium med tuberkulose. Det er i denne tid, han begynder at skrive. Han fÄr sit gennembrud i 1937 og nÄr at fÄ udgivet seks romaner inden sin alt for tidlige dÞd i 1945 af tuberkulosen, som han aldrig blev helt kvit.