(0)

Det konservative kollaps: Et partis storhed og fald

E-book


Det Konservative Folkeparti er et parti i dyb krise. Partiet, der i 2015 fejrer 100 Ärs jubilÊum, er gÄet fra at vÊre en magtfaktor til en miniput i dansk politik.

Det engang sÄ hÊderkronede parti, der traditionelt har siddet med ved magtens bord og altid haft stÊrke ledere i spidsen, er i dag Folketingets mindste parti uden den store indflydelse.

SpĂžrgsmĂ„let er, hvordan det kunne komme sĂ„ vidt. Hvordan kan det vĂŠre, at et parti, der under Poul SchlĂŒters storhedstid havde massiv opbakning i befolkningen, i dag kun er et par procent fra spĂŠrregrĂŠnsen?

Magtkampe, personlige intriger og politiske forsĂžmmelser danner grobund for den krise, der for alvor kradser.

Anders Agner Pedersen og Jens Aagaard fortĂŠller i denne bog om nogle af de mest dramatiske begivenheder i den moderne konservative historie og trĂŠkker trĂ„de rundt til flere af Danmarks nabolande, hvor konservatismen blomstrer. Samtidig giver fremtidens konservative stjerner her for fĂžrste gang deres bud pĂ„, hvordan partiet kommer ud af krisen og genopstĂ„r. Vi kommer helt ind bag de konservative kulisser og fĂ„r et unikt indblik i nogle af dansk politiks stĂžrste dramaer i nyere tid – en historie, der er bĂ„de overraskende og underbelyst. Med andre ord: Dette er historien om det konservative kollaps.

”Man kigger pĂ„ de otte mennesker i gruppen og tĂŠnker: ’Er det virkelig dem, der skal fĂ„ det til at fungere?’ Jeg tror ikke, at der er nogen i den nuvĂŠrende gruppe, der kan gĂžre partiet stĂŠrkt igen.”

Anders Agner Pedersen (f. 1985) er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthĂžjskole og New York State University. DĂŠkkede gennem flere Ă„r dansk politik, blandt andet for Altinget. Har boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney og senest Amsterdam og har tidligere udgivet bĂžgerne ”KennedybrĂždrene”, ”Da Spin Erobrede Danmark”, ”Kennedys stĂžrste taler – Fred til alle tider” og ”Fem Ă„r med Obama – Forandring, vi kunne tro pĂ„?” Han er til daglig redaktĂžr pĂ„ netmediet Kongressen.com, der beskĂŠftiger sig med amerikansk politik.

Jens Aagaard (f. 1963) er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthĂžjskole med praktik pĂ„ Ekstra Bladet. DĂŠkkede i knap ti Ă„r dansk politik for Ekstra Bladet, heriblandt flere folketingsvalg, efterlĂžnssagen og andre markante sager. Derefter ansat pĂ„ SĂžndagsavisen, hvor han blandt andet dĂŠkkede dansk politik og skrev portrĂŠthistorier. Har tidligere udgivet bĂžgerne ”Da Spin Erobrede Danmark” og ”Fem Ă„r med Obama – Forandring, vi kunne tro pĂ„?” Han er til daglig journalist pĂ„ netmediet Kongressen.com