(0)

Dialog med gravsten: Fjaltringhistorier 2

E-book


Hvordan gik det til, at SF’eren Kristen Touborg fik ansat en ministerchauffþr i Fjaltring, selvom han aldrig blev minister?

Hvad sker der, nÄr man fodrer sine grise med bÊrmen efter produktion af vin brygget pÄ rosiner?

Kan man finde lykken ved at strande pÄ kysten ud for Fjaltring?

Er det forsvarligt at kÞre bil, nÄr forruden er dÊkket af et tÊppe?

Kunne Ejvind Larsen holde en tale, der varede til langt over midnat?

Var der under besĂŠttelsen flere tyskere end danskere i Fjaltring?

Alt dette og meget mere fÄr man svar pÄ, nÄr Anders Bune gÄr en runde pÄ Fjaltring KirkegÄrd, og fÄr en rÊkke samtaler med beboerne der.

Alle kender fornemmelsen af tavshed, nÄr man gÄr pÄ en fremmed kirkegÄrd og lÊser de sparsomme oplysninger pÄ gravstenene, men nÄr forfatteren gÄr sin runde, er det ikke tavshed, der rÄder. Historierne vÊlder frem som smÄ krÞniker, der tilsammen beskriver livet i en lille landsby helt ud til Vesterhavet sÄ langt fra KÞbenhavn, som det er muligt at komme indenfor landets grÊnser.

Der trÊkkes trÄde langt tilbage i tiden, men hovedparten af historierne er fra de sidste 50 Är. LÊsningen skaber et billede af glÊder og sorger i et landsbyliv under hastig forandring.

Der omtales kun fÄ landskendte personer. Det handler om helt almindelige ualmindelige mennesker i en helt almindelig magisk landsby.

Om forfatteren

Anders Bune er pensioneret lérer, autodidakt maler, amatþrmusiker, foredragsholder, debattþr og foreningsmand. Han har tidligere udgivet bþgerne Fjaltringhistorier (2014) og Bþvling Klit – en vestjysk fortélling (2019).