(0)

Dommedagsfesten

E-book


En kulturel oplÞsning er nÊrt forestÄende. I hvert fald hvis man skal tro den kulturpessimisme, som lÊnge har prÊget den offentlige debat og vores selvforstÄelse: Vi har ikke lÊngere nogen fÊlles moral, vi er blevet indiviualiserede og egoistiske, det politiske liv savner visioner, vi lider under et traditions- og vÊrditab.

Men er det nu sÄ slemt, eller er der gÄet selvsving i debatten om, hvor hÄblÞst det hele ser ud?

Med solidt fodfÊste i virkelighedens verden bringer Mads Storgaard Jensen orden i begreberne og sÊtter spÞrgsmÄlstegn ved dommedagsvisionerne: Nok har vi i hvor kulturkreds oplevet et skift, der umiddelbart kunne tolkes som individualisering og oplÞsning, men neden under disse fÊnomener vokser en ny fÞlsomhed frem, der vil forandre den mÄde, vi omgÄs og kommunikerer pÄ, og som vil kunne prÊge os positivt fremover, hvis vi tager den pÄ os i stedet for at hengive os til en festligholdelse af dommedag.

"Dommedagsfesten" er en debatbog, men ogsÄ en rejse ind i vores nuvÊrende kulturelle situation og de muligheder, der ligger foran os.

Mads Storgaard Jensen (f. 1968) er forfatter. Han har en ph.d i filosofi og semiotik fra Aarhus Universitet og debuterede i 1995 med filosofibogen "At lĂŠre livet", mens den skĂžnlitterĂŠre debut kom i 1996 med "Som en engel ind i himlen".