(0)

Dragons Out!

E-book


Opi ohjelmistotestausta hauskalla tavalla, lukemalla tarinoita lohikÀÀrmeistÀ ja ritareista. Kirja on hyvÀÀ luettavaa lapsille itsenÀisesti tai aikuisen kanssa, tai lisÀlukemiseksi kouluissa. Kirja myös sopii erinomaisesti kenelle vain, joka haluaa tietÀÀ, mitÀ ohjelmistotestaus on.

Kirja kertoo kahden lapsen, Lauran ja Teron, seikkailuista, joissa törmÀtÀÀn kyliÀ ja linnoja hÀiritseviin lohikÀÀrmeisiin. Lapset oppivat erilaisista lohikÀÀrmeistÀ ja niiden kukistamisesta ritarien avulla. Lapsista kehittyy poikkeuksellisen taitavia lohikÀÀrmeasiantuntijoita.

Tarinat avataan tietotekniikan ja ohjelmistotestauksen termeiksi ja ajatuksiksi. Esimerkiksi lohikÀÀrme edustaa vikaa ohjelmistossa, ritarit edustavat testaajia ja kehittÀjiÀ. Lukemalla vertauksia on helppoa ymmÀrtÀÀ ja oppia.

TÀssÀ kirjassa Kari Kakkonen yhdistÀÀ intohimonsa fantasiaan ja ohjelmistotestaukseen uudella ja kiehtovalla tavalla, luoden nautinnollisen elÀmyksen lukijoilleen.

Kirja sopii 10-99-vuotiaille, vaikkakin se on kirjoitettu lapsia ajatellen.

"PidÀn suuresti ideasta yhdistÀÀ testaus ja lohikÀÀrmeet. Ohjelmistotestauksen ideoiden selittÀminen tÀllÀ tavalla toimii hienosti antamaan uusille testaajille yleiskuva testauksen syvyydestÀ. Tarinat sopivat myös sellaisenaan lapsille ja voivat kannustaa heitÀ ajattelemaan, kuinka he voivat testata sovelluksia, joita he kÀyttÀvÀt", sanoo Dragons Out! kirjasta Janet Gregory, DragonFire Inc, toinen kirjoittaja kolmelle ketterÀn testauksen kirjalle.