(0)

Dykkeren

audiobook


Dykkeren foregĂ„r i Hamburg havn i begyndelsen af 1950’erne. Vi er blandt lykkejĂŠgere eller rettere sagt blandt dykkere, der arbejder pĂ„ at bjĂŠrge alt af vĂŠrdi fra sunkne krigsskibe.

Den hÊrgede, men dygtige enkemand Hinrichs er en af dem, men han har svÊrt ved at finde arbejde pÄ grund af sin hÞje alder, da jobbet er dÞdsens farligt pga. risikoen for ÄndenÞd under den tunge kobberhjelmen.

Men Hinrichs har to bÞrn at forsÞrge, lille Timm og Lena, der er 18 Är og gravid, sÄ Hinrichs forfalsker sine papirer og kommer til at fremstÄ vÊsentlig yngre. Lenas kÊreste, Manfred, har stÄet i dykkerlÊre hos Hinrichs, og han klarer sig igennem ved at stjÊle fra vragene ved nattetide.

Siegfried Lenz fĂžler med ”den lille mand” og hans nĂŠrmeste overfor samfundet, der ensidigt satser pĂ„ ungdom, Wirtschaftswunder og materielle fremskridt.

Dykkeren er mĂ„ske Siegfried Lenz’ mest overbevisende vĂŠrk og det er dejligt at den nu ogsĂ„ er udkommet pĂ„ dansk og som lydbog. Dykkeren kunne passende stĂ„ som hans litterĂŠre eftermĂŠle.

”Dykkeren” er indlést af Henrik Hartvig Jþrgensen

i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio