(5)

En doft av diesel och hasch

audiobook


"Kumpulainens liv kretsade enbart kring pengar. Han var redo att ta emot alla tÀnkbara bidrag frÄn samhÀllet men brydde sig inte om en enda av samhÀllets regler. Hans beteende var sÄdant att det rent av lockade polisen att undersöka vad han sysslade med, för det var helt klart att han inte kunde upprÀtthÄlla sin höga levnadsstandard enbart med hjÀlp av arbetslöshetsbidrag."

Under sommaren 2005 börjar polisen se ett mönster; stora mÀngder dieselolja anmÀls stulet i olika delar av Finland. Eftersom stölderna Àr utspridda över vidstrÀckta omrÄden, och utförs pÄ olika sÀtt, Àr det omöjligt för polisen att veta hur mÄnga gÀrningsmÀn det rör sig om, och var de hör hemma. Efter ett avgörande genombrott i fallet har gÀrningsmÀnnen polisen pÄ spÄren. Polisen har chansen att splittra en av Finlands mest kriminella gÀng, som handlar med allt frÄn olja till narkotika.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.