(12)

En Guide till det Goda Livet (sammanfattning)

audiobook


Detta Àr en oberoende och inofficiell svensk ljudbokssammanfattning av den bÀstsÀljande boken, En guide till det goda livet, av William B. Irvine.

Originalbokens titel Àr A Guide to the Good Life. Författaren, bosatt i USA, Àr professor i filosofi.

Boken Àr inte översatt till svenska i sin helhet.

INNEHÅLL

En av de stora farhÄgorna mÄnga av oss möter, Àr att trots alla vÄra anstrÀngningar och strÀvanden, kommer vi i slutet att upptÀcka att vi har slösat bort vÄrt liv.

Med utgÄngspunkt i stoicismen, en antik grekisk filosofi, ger författaren ett systematiskt svar pÄ tre frÄgor. För det första, vad Àr ett bra liv? För det andra, hur uppnÄr man det? Och för det tredje, hur lyckas man förbli lycklig, trots stÀndigt förÀnderliga omstÀndigheter, en annalkande död och medmÀnniskor som uppför sig dÄligt?

Stoicism Ă€r en uppsĂ€ttning tekniker och förestĂ€llningar som kan anvĂ€ndas för att leva ett bra liv. Stoicism, rĂ€tt förstĂ„dd, Ă€r ett botemedel mot ”sjukdom”. Sjukdomen i frĂ„ga Ă€r Ă„ngest, sorg, rĂ€dsla och olika andra negativa kĂ€nslor som plĂ„gar mĂ€nniskor och hindrar dem frĂ„n att uppleva en glĂ€djefylld tillvaro.

Stoikerna var kloka mÀnniskor som fokuserade pÄ att skapa den bÀsta versionen av sig sjÀlva för att uppnÄ lycka och balans. Varje gÄng du kÀnner dig ur balans, försök dÄ att anvÀnda dessa strategier för att bli lyckligare enligt stoicismen och ge ditt liv en ny riktning!

Med hjÀlp av stoikernas psykologiska insikter och praktiska tekniker erbjuder författaren en fÀrdplan för alla som vill undvika de kÀnslor av kroniskt missnöje som plÄgar sÄ mÄnga av oss. Författaren tittar pÄ olika stoiska tekniker för att uppnÄ lugn och visar hur man kan anvÀnda dessa tekniker i vÄrt eget liv.

LÀsaren lÀr sig hur man minimerar oro, hur man slÀpper taget om det förflutna och fokuserar vÄra anstrÀngningar pÄ de saker vi kan kontrollera, och hur man hanterar förolÀmpningar, sorg, Älderdom och de distraherande frestelserna av berömmelse och rikedom. LÀsaren lÀr sig Àven vikten av att bara prisa saker av verkligt vÀrde och hur vi kan vara mer nöjda med det vi redan har.

***

Har du inte tid, ork eller möjlighet att lÀsa eller lyssna pÄ hela originalboken? Men vill du ÀndÄ kortfattat tillgodogöra dig innehÄllet? Det Àr dÀrför vi pÄ Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider pÄ böcker, som ofta blivit miljonsÀljare över hela vÀrlden. Vi ger dig snabb och enkel tillgÄng till kraftfull kunskap frÄn bÀstsÀljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning pÄ svenska i ljudboksform. Du kan i allmÀnhet ta till dig det vÀsentliga i en viktig bok pÄ mindre Àn 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna pÄ.

Notera att denna ljudbok har producerats med hjÀlp av AI Voice.

Det Àr viktigt att nÀmna att denna sammanfattning, analys och recension av boken inte har nÄgon som helst anknytning till författaren till den ursprungliga boken; den Àr INTE kopplad till originalförfattaren eller utgivande förlag och detta Àr INTE originalboken. Den har inte för avsikt att ersÀtta originalboken utan hjÀlpa lÀsaren att förstÄ innehÄllet och fÄ en kortfattad överblick.


Narrator: AI Voice
Duration: