(10)

En Myras liv

audiobook & e-book


Det Àr lÄngrast och Myran och Henny jobbar med sin nya snigelvÀrld bakom gympasalen. Arvid har varit dÀr och spionerat och Felicia har gÄtt förbi tre gÄnger. Tredje gÄngen frÄgade hon kanske

- FĂ„r jag vara med?

I sÄ fall hörde inte Myran. Om man inte hör att nÄgon frÄgar Àr man inte taskig. Men om man hör och ÀndÄ sÀger nej, dÄ Àr man det. Taskig alltsÄ.

Myran heter egentligen Morgan Andersson, men det Àr det bara tandlÀkaren och okÀnda personer som sÀger. Alla andra sÀger Myran. Till och med fröken i skolan. Myran Àr sex Är och gÄr i förskoleklass. I klassen gÄr ocksÄ Melker som tycker att allt Àr Àckligt, Eva som bara gillar vit mat och sÄ Myrans bÀstis Henny sÄklart. Oftast Àr Myran glad, men det Àr jobbigt nÀr Henny leker med Felicia i klassen. DÄ Àr det tur att Diego har flyttat in i lÀgenheten ovanpÄ. Han Àr sju Är och sÀger att Myran visst kan fÄ en egen katt, fast mamma Àr allergisk. Myran Àr ocksÄ allergisk, fast inte mot katter utan mot brÄk. SÀrskilt nÀr mamma och pappa brÄkar pÄ engelska för att Myran inte ska förstÄ att de kanske vill skiljas.

En charmig berÀttelse om smÄ och stora hÀndelser i en sexÄrings liv. Emma AdBÄges bilder passar pÄ pricken till Linn Gottfridssons roliga men samtidigt allvarliga historia om Myran och hans familj.


Narrator: Charles Hammarsten
Duration: