(9)

En mystisk typ i Farsta centrum

audiobook


En mystisk typ i Farsta centrum Àr en humoristisk och samtidigt lite allvarlig bok om 11-Äriga Alvar som bor i Stockholmsförorten Farsta. Han Àr ganska trött pÄ skolan och har definitivt inte tid att göra nÄgra lÀxor eftersom han mÄste hinna lÀsa serier och böcker. Alvar tycker att de flesta andra Àr ganska trÄkiga och dumma i huvudet. En av fÄ som duger att umgÄs med Àr Ulv, som han nyligen har lÀrt kÀnna. Men Àr det inte nÄgot mystiskt med den killen? Han har aldrig varit i centrum och verkar bo i skogen. Och ibland försvinner han bara.

Detta Àr en fin vardagsberÀttelse om vÀnskap och ensamhet. StÀmningen Àr humorfylld och varm och mellan barnen Àr tonen bÄde uppfriskande och rÄ. En toppenbok för alla bokÀlskande 9- till 12-Äringar!

Kalle Holmqvist Àr historiker och frilansskribent som bland annat skriver i Aftonbladet. Han har tidigare gett ut sju böcker för vuxna och en historisk barnbok (Tjockskallarnas uppror). Som barn var han mest intresserad av att rita, men senare tog skrivandet över. Precis som Alvar i En mystisk typ i Farsta centrum tyckte han om att lÀsa, bÄde böcker och serier. Skolan var han dÀremot aldrig sÀrskilt intresserad av.


Narrator: Shan Atci
Duration: