(0)

Fabians Feltdagbog : En rapport fra Himalaya

E-book


Fabian er pÄ ornitologisk ekspedition i Himalayabjergene sammen med sin far. Pludselig bliver gruppen ramt af en lavine, der afskÊrer grÊsningsgangene pÄ bjerget fra dalen. Fabian er spÊrret inde, men bliver fundet af en kirgisisk familie, og i flere uger mÄ han opholde sig i det fremmedartede miljÞ, uden kontakt til omverdenen og uden at vide, om hans far er dÞd. "Fabians feltdagbog" skulle have handlet om fugle. Det gÞr den ogsÄ, men den handler isÊr om, hvordan Fabian undgik dÞden i bjergene og om hans venskab med nomaderne, isÊr med pigen Gulnaz med de 13 fletninger.

Historien om Fabian opstod, mens Charlotte Blay var pÄ en ekspedition i Himalayabjergene.

I 2010 kunne Charlotte Blay fejre sit 40 Ă„rs-jubilĂŠum med udgivelsen af "Fabians feltdagbog", som blev godt modtaget af anmelderne:

"en spÊndende og vedkommende historie, hvor der er masser af eksistentielle problematikker at forholde sig til. Flot roman for de 12-14-Ärige." - skrev Folkeskolen pÄ udgivelsesdagen.

"Sproget er godt og letlĂŠst, spĂŠndende kapiteloverskrifter driver lĂŠsningen fremad. Forfatterens kĂŠrlighed til bjergenes mennesker, natur, dyre- og fugleliv lyser ud af siderne " - LektĂžrudtalelsen.

»Det er en meget smuk historie om Himalayas nomader og bjergenes enestÄende natur. SpÊndende og stille pÄ én og samme tid..«

– Weekendavisen