(1)

Farvel til business bullshit

audiobook


Sproget i dansk ledelses- og virksomhedskommunikation er fyldt med klichéer, platheder og oppustede formuleringer. Fyldt med bullshit. Det gÞr sproget bÄde uklart og uskÞnt, til tider sÄgar uforstÄeligt og uvÊrdigt. Det er tid til et opgÞr. I denne bog fÄr ledelsessproget en tiltrÊngt opsang.

Retorikeren Mikkel Toxvig undersĂžger i bogen "Farvel til business bullshit – et opgĂžr med klichĂ©er, platheder og oppustet sprog", dels hvad der kendetegner den uheldige side af dansk ledelses- og virksomhedskommunikation i dag med oppustede modeord, klichĂ©er, platheder, hurra-ord, pligtsludder og utallige engelske vendinger. Dels besĂžger han nogle af de steder, hvor bullshit er sĂŠrligt udtalt. Det drejer sig blandt andet om vĂŠrdier, visioner, missioner, kernefortĂŠllinger og metaforer.

MÄlet med opgÞret er at vise, hvor og hvorfor det gÄr galt med bullshit-sproget, og i stedet opfordre ledere og medarbejdere til at bruge et klart, uforstilt og uprÊtentiÞst sprog, som andre forstÄr.

"Hvor vender man sig hen, nĂ„r man skal oparbejde en etisk og kritisk refleksion over, hvad ledelsessproget har fĂžrt med sig? Og hvad gĂžr man i fremtiden for at sikre klar og trovĂŠrdig kommunikation? Med "Farvel til business bullshit" tilbyder Mikkel Toxvig relevante svar pĂ„ det spĂžrgsmĂ„l. Hans bog er en klar og kritisk erklĂŠring om, at vi er pĂ„ afveje, og at vi alt for lĂŠnge har haft skyklapper pĂ„." – Louise Dinesen, erhvervspsykolog, forfatter og autoriseret arbejdsmiljĂžrĂ„dgiver

Mikkel Toxvig (f. 1990) er uddannet cand.mag. i retorik fra Aarhus Universitet og arbejder som kommunikationsansvarlig i konsulentvirksomheden Garuda, der rĂ„dgiver om emner inden for HR og ledelse. Mikkel interesserer sig isĂŠr for, hvordan ledere, specialister og virksomheder kommunikerer klart og trovĂŠrdigt, redeligt og forstĂ„eligt – i et sprog uden for mange dikkedarer eller unĂždvendige modeord. Bogen "Farvel til business bullshit – et opgĂžr med klichĂ©er, platheder og oppustet sprog" er hans forfatterdebut.


Narrator: Mikkel Hansen
Duration: